το Γυμνάσιο Ν. Καλλίστης

   Το Γυμνάσιο Ν. Καλλίστης πρωτολειτούργησε το σχολικό έτος 1977-78. Ελλείψει χώρου και υποδομών χρησιμοποίησε στα πρώτα του χρόνια τις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλίστης. Από το σχολικό έτος 1982-83 λειτούργησε σε σύγχρονο, άνετο, νεόκτιστο κτίριο, που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές, καθώς διέθετε αρκετούς χώρους, εργαστήρια, αίθουσα τελετών, γυμναστήριο, χώρους διοίκησης και κυρίως μεγάλη αυλή, σε μια έκταση 10 στρεμμάτων, στο δρόμο που συνδέει τη Ν. Καλλίστη με την Πόρπη.

   Έτσι, τα Πορπιωτάκια απέκτησαν τη δυνατότητα να φοιτούν σε ένα Γυμνάσιο που βρισκόταν 3 χιλ. μόλις από το χωριό τους και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά στην Κομοτηνή ή -λόγω συγκοινωνιακών και άλλων αιτίων- να μένουν στην Κομοτηνή, όπως έκαναν πριν το 1977 οι παλιότεροι μαθητές.

DSC00845
Ληξη σχολ. έτους 2013-14  Αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του σχολείου

  Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι η Πόρπη δειλά δειλά από τη δεκαετία του ’60 είχε δείξει μια έφεση στη μόρφωση των νέων της και οι περισσότεροι Πορπιώτες αγαπούσαν κι εκτιμούσαν τη μόρφωση κι επιδίδονταν σε αυτήν με ιδιαίτερη επιτυχία. Έτσι, πολλά παιδιά της Πόρπης διακρίθηκαν και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτερες κι ανώτατες σχολές, κάνοντας την Πόρπη περήφανη. Κανένα γειτονικό χωριό δεν έβγαλε περισσότερους επιστήμονες!

   Παρακάτω παραθέτω τους μαθητές με καταγωγή από την Πόρπη που φοίτησαν στο Γυμνάσιο Ν. Καλλίστης. Η κατάταξη γίνεται ανά σχολικό έτος. Έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε αρκετά πράγματα και κυρίως τη δημογραφική μείωση των μαθητών από τις αρχές του 21ου αι. Επίσης, φαίνεται το αυξανόμενο ποσοστό των μουσουλμάνων μαθητών, οι οποίοι στην αρχή δεν έστελναν καθόλου τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο. Συνολικά έχουν φοιτήσει στο Γυμνάσιο 151 Πορπιώτες μαθητές.

GYMN 1GYMN 2GYMN 3GYMN 4

 

Website Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: