ΜΠΕΓΙΑΖΗΣ

     Η οικογένεια ΜΠΕΓΙΑΖΗ κατάγεται από το Μάλκατζι της Μ. Ασίας. Οι συγγενείς της οικογένειας διασκορπίστηκν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ( Στην Αθήνα- Μενίδι, στην Εύβοια κ.α)  Ήρθε στην Πόρπη μετά το 1930. Αρχικός τόπος εγκατάστασής τους ήταν το Χουσεϊνκιοϊ – Άνυδρο Δράμας (το 1928 δεν υπήρχε νομός Ξάνθης. Η Ξάνθη ήταν επαρχία της Ροδόπης, ενώ το βορειοδυτικό μέρος του νομού ανήκε στη Δράμα). Το χωριό της αρχικής εγκατάστασης, (στο ίδιο χωριό εγκαταστάθηκαν κι άλλοι πορπιώτες αρχικά), είναι στην περιφέρεια της Σταυρούπολης, σήμερα Ξάνθης και μετονομάστηκε σε Ιωνικό.

     Ο γενάρχης Γιώργος και η Μαρία Μπεγιάζη παντρεύτηκαν στο Μάλκατζι κι  απέκτησαν πέντε παιδιά: τον Μιχάλη και την Αθηνά, που γεννήθηκαν στη Μ. Ασία, και την Παρασκευή (Παρή), τον Χρήστο και την Παναγιώτα. Η Αθηνά και η Παρή παντρεύτηκαν στην Πόρπη Μασταναριώτες, τον Στέργιο Δουλγεράκη και τον Αντώνη Αργυρακάκη ενώ η Παναγιώτα τον Γιώργο Καρυδόπουλο (Σάλπη).

     Ο Μιχάλης παντρεύτηκε τη Μικρασιάτισσα Μαρία Ψωμαδέλη (Μαρίτσα) κι απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Νίκο, τον Γιώργο, την Ευδοκία  και τη Δήμητρα, ενώ ο Χρήστος παντρεύτηκε τη συγχωριανή του Κυριακούλα Αντωνακάκη κι απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Κώστα και τον Θοδωρή. Έτσι, η οικογένεια επεκτάθηκε και ενώ ξεκίνησε με έναν γενάρχη σήμερα συνδέεται με αρκετές οικογένειες.

Το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας ΜΠΕΓΙΑΖΗ

ΜΠΕΓΙΑΖΗΣ

οικ Μπεγιάζη

Website Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: