β. οικ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ

Με  συγγένεια με την οικογένεια του Κων/νου Αντωνακάκη (Κανονικού), συγκεκριμένα αδερφός με τον πατέρα του Γεώργιο.

    Γενάρχες της οικογένειας είναι ο Χρήστος Αντωνακάκης του Ξανθόπουλου (1890-1969). Ο Χρήστος παντρεύτηκε την Ανθή (1910-1998), κόρη του Γεωργίου και της Μαρίας Κοψαχείλη, από την Πάνδροσο. Ο Χρήστος και η Ανθή επειδή δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά υιοθέτησαν τον μικρό Παρασκευά Κοψαχείλη, ανεψιό της Ανθής, από την Πάνδροσο. Η υιοθεσία πρέπει να έγινε στις αρχές της Βουλγαρικής Κατοχής (1941-1945). Ο Χρήστος ήταν κυρίως βοσκός. Εργάστηκε ως βοσκός στα πρόβατα κάποιου αγά, οι μετακινήσεις μάλιστα με τα κοπάδια έφθαναν ως την Ρουμανία, όπου εκτείνονταν τότε τα εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.    

       Ο Παρασκευάς (1936-2000) γεννήθηκε στην Πάνδροσο. Γιος του Γιώργου Κοψαχείλη που είχε τέσσερα παιδιά και αργότερα μετοίκησε στη Θεσσαλονίκη, υιοθετήθηκε σε μικρή ηλικία κι έζησε στην Πόρπη. Σε μικρή ηλικία υπήρξε θύμα έκρηξης μιας χειροβομβίδας που έσκασε στα χέρια του και του έκοψε τρία δάκτυλα του χεριού. Ήταν παντρεμένος με την Βασιλική Καρταλάκη (1937-2019) από τους Προσκυνητές κι απόκτησαν τρία παιδιά, την Ανθούλα, τον Χρήστο και την Μαρίνα.

       Η Ανθούλα (1962) ζει στην Κομοτηνή. Είναι παντρεμένη με τον οδηγό Κώστα Κωστάκη από το Λοφάριο κι έχουν δυο αγόρια, τον Παράσχο και τον Θοδωρή.

Ο Χρήστος (1968) ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη (είναι ιδιοκτήτης ταχυφαγείου), είναι παντρεμένος με την … από το Σιδηρόκαστρο Σερρών κι έχουν ένα παιδί, τον Πάρη

     Η Μαρίνα (1972-2016) γεννήθηκε με σοβαρά προβλήματα υγείας. Έζησε με την οικογένειά της κάποια χρόνια κι αργότερα φιλοξενήθηκε σε ίδρυμα. Πέθανε νέα, 44 ετών.

Αντωνακάκη

Website Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: